ελιά & λάδι: Τσακιστές Ελιές

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Τσακιστές Ελιές



Τσακιστές Ελιές

 
Είναι πράσινες ελιές πού τις μαζεύουμε  τέλος Σεπτέμβρη αρχές Οκτώβρη και σε αυτή την περίπτωση είναι η αθηνολιά στο νότιοανατολικό τμήμα της Λακωνίας.Τις μαζεύουμε με το χέρι και να είναι καθαρές από δάκο ή οτιδήποτε άλλα τσιμπήματα ,τις πλένουμε και τις τσακίζουμε με μία πέτρα ή ένα ξύλο  με προσοχή μη σπάσει το κουκούτσι τους τις ξεπικρίσουμε με σκέτο νερό αλλάζοντας το κάθε μέρα.  Όταν ξεπικρίσουν όπως τις θέλουμε τις βάζουμε σε άλμη προσθέτοντας λεμόνι (παίζει μεγάλη διαφορά στην γεύση όταν το λεμόνι είναι φρέσκο) και είναι έτοιμες για κατανάλωση.
Μπορούμε επίσης να τις πασπαλίσουμε σε λάδι προσθέτοντας φέτες λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου