ελιά & λάδι: Oι Aδελφοί Carli τιμούν την ποιότητα στη Λακωνία

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Oι Aδελφοί Carli τιμούν την ποιότητα στη Λακωνία


http://www.olivenews.gr/el/article/1587


Η εταιρεία των Αφών Carli είναι γνωστή για την εξειδίκευσή της σε έξτρα παρθένα υψηλής ποιότητας, ενώ πέρυσι γιόρτασε τα 100 χρόνια λειτουργίας της.
Η Λακωνία αποτελεί μια από τις περιοχές που η Αφοί Carli έχει εστιάσει το αγοραστικό της ενδιαφέρον ασκώντας παράλληλα μια πολιτική ενημέρωσης και υποστήριξης των ελαιοτριβέων και των ελαιοπαραγωγών. Να σημειώσουμε ότι η Λακωνία διακρίνεται και για την ύπαρξη ισχυρών πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών που πωλούν το ελαιόλαδό τους μέσω δημοπρασιών.

imageΣτη Λακωνία λοιπόν, κοντά στη Μονεμβασιά, η Αφοί Carli οργανώνει κάθε δυο χρόνια μια εκδήλωση που τείνει να εξελιχθεί σε παράδοση τα έξι τελευταία χρόνια. Ψυχή της εκδήλωσης, αλλά και ο υπεύθυνος αγορών είναι ο κ.Δημήτρης Φάββας, βαθύς και ακριβοδίκαιος γνώστης των μυστικών του λαδιού.

Η πιο σημαντική δουλειά γίνεται στο ενδιάμεσο διάστημα αυτών των εκδηλώσεων. Οι υπεύθυνοι ποιότητας της Αφοί Carli παρακολουθούν μια σειρά από παραμέτρους που επηρεάζουν την ποιότητα, από τις καλλιεργητικές πρακτικές (ιδίως τη φυτοπροστασία) έως τη λειτουργία των ελαιοτριβείων. Με αυτά τα στοιχεία ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους ώστε να βελτιώσουν την ποιότητά τους. Στην εκδήλωση που γίνεται κάθε δυο χρόνια, σε μια κατάμεστη αίθουσα από παραγωγούς / συνεταιριστές και ελαιοτριβείς, τα συνοπτικά συμπεράσματα ανακοινώνονται και βραβεύεται κάθε φορά ένα ελαιοτριβείο με βάση κάποια κριτήρια που έχει καθιερώσει η ίδια η εταιρεία των Αφών Carli. Φέτος βραβεύτηκε η εταιρεία Μηνάς Ρενιέρης Ο.Ε. από το Φοινίκι.

Μακάρι να ασκούσαν μια ανάλογη πολιτική έμπρακτης υποστήριξης της ποιότητας και άλλες εταιρείες, φορείς και η πολιτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου