ελιά & λάδι: Πρόγραμμα προώθησης για το Ελαιόλαδο

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Πρόγραμμα προώθησης για το Ελαιόλαδο



Πρόγραμμα προώθησης για το Ελαιόλαδο


Ειδικότερα, όσον αφορά τη χώρα μας για το ελαιόλαδο εγκρίθηκε πρόγραμμα προώθησης για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέα Ελαιολάδου – ΣΕΒΙΤΕΛ το οποίο αφορά την προώθηση σε χώρες όπως η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Σουηδία, η Κύπρος, η Βουλγαρία αλλά και η Ελλάδα. Το συνολικό ποσό του προγράμματος φθάνει τα 5.161.150 ευρώ (1ος χρόνος: 1.834.597 ευρώ, 2ος χρόνος: 1.702.376 ευρώ, 3ος χρόνος: 1.644.183 ευρώ).

Για το πρόγραμμα που θα τρέξει ο ΣΕΒΙΤΕΛ, ο ΑγροΤύπος επικοινώνησε με τον κ. Γιώργο Οικονόμου, γενικό διευθυντή του Συνδέσμου ο οποίος μας αναφέρει: «Το πρόγραμμα ενημέρωσης προβολής και προώθησης του ελαιολάδου έχει διακριτικό τίτλο Olive Oil World. Αυτά τα προγράμματα είναι generic προβάλουμε δηλαδή το ευρωπαϊκό γεωργικό προϊόν. Απαγορεύεται δηλαδή να κάνει προβολή κάποιων brand και της χώρας. Εμείς σαν στρατηγική βάζουμε την ενδυνάμωση της εικόνας του Ευρωπαϊκού Ελαιολάδου αλλά ειδικότερα των αναγνωρισμένων Ελληνικών ΠΟΠ και ΠΓΕ ελαιολάδων (μπορείς να αναφέρεις το ΠΟΠ Σητεία ή ΠΟΠ Καλαμάτα για παράδειγμα)».

Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης: «Ο ΣΕΒΙΤΕΛ είναι ο πρώτος πανευρωπαϊκά φορέας ο οποίος υπέβαλε και αξιοποίησε κάποια τέτοια προγράμματα. Έχουν με απλά λόγια “τρέξει” και άλλα προγράμματα τέτοιου είδους στο παρελθόν και σε χώρες της Ε.Ε. και σε Τρίτες χώρες. Αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη ένα ακόμα πρόγραμμα σε ΗΠΑ Καναδά, Αυστραλία και Νορβηγία. Από τέτοιες ενέργειες έχουμε δει και ποσοτικά και ποιοτικά αποτελέσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου