ελιά & λάδι: Ελαιόλαδο, σύμμαχος ομορφιάς εκτός κουζίνας

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ελαιόλαδο, σύμμαχος ομορφιάς εκτός κουζίνας



Εκτύπωση
Το ελαιόλαδο δεν είναι μόνο το νούμερο 1 συστατικό της μεσογειακής διατροφής, μπορεί άνετα να γίνει και ένας πολύτιμος σύμμαχος ομορφιάς για το πρόσωπο, το σώμα, τα μαλλιά.
  

Θα σας δώσουμε 5 απλά tips για φυσική περιποίηση κοινών «προβλημάτων»

1. Λαμπερά μαλλιά

Αν θέλετε να τονώσετε και να χαρίσετε φυσική λάμψη στα άτονα μαλλιά σας, βάλτε στις παλάμες σας μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και μετά το λούσιμο απλώστε το. Τυλίξτε τα μαλλιά με μια ζεστή πετσέτα και περιμένετε για 20 λεπτά. Μετά στεγνώστε τα και είστε έτοιμη.

2.  Κάντε το μπάνιο σας spa

Απλώς προσθέστε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο στο νερό της μπανιέρας και χαλαρώστε. Θα σας χαρίσει απαλό δέρμα. Επίσης χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο μαζί με αλάτι ή ζάχαρη μπορείτε να φτιάξετε ένα φυσικό προϊόν απολέπισης. Αν ακόμη είστε από εκείνες που προτιμάτε το ξύρισμα των ποδιών αντί της αποτρίχωσης, αντικαταστήστε το αφρό με ελαιόλαδο για βελούδινη όψη.

 3. Ξηρά χέρια και πέλματα

Τρίψτε με ελαιόλαδο τα σκασμένα πέλματα πριν πέσετε για ύπνο και φορέστε βαμβακερές κάλτσες και αυτό θα σας προσφέρει μια ολονύχτια θεραπεία. Για να απαλλαγείτε από τα κιτρινισμένα νύχια αναμείξτε ελαιόλαδο με χυμό λεμονιού και τρίψτε τα.

 4. Αφαιρέστε το μακιγιάζ

Ζεστάνετε μερικές σταγόνες ελαιόλαδου με τα δάκτυλά σας και τρίψτε το πρόσωπό σας και μετά σκουπίστε για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη και ως ενυδατική τις εξαιρετικά ξηρές ημέρες, θα απαλύνει την επιδερμίδα σας ενώ κοιμάστε.

5. Μαλακώστε τα σκασμένα χείλη

Απλώστε λίγο στα χείλη σας πριν βγείτε στο κρύο. Αν είναι ήδη σκασμένα, αναψείξτε λίγο ελαιόλαδο με ζάχαρη κάντε μια πάστα κι αφού την βάλετε πάνω σε μια οδοντόβουρτσα κάντε μαλακό μασάζ στα χείλη.

healthpress.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου