ελιά & λάδι: Ρόφημα από φύλλα ελιάς

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Ρόφημα από φύλλα ελιάς



Ρόφημα από φύλλα ελιάς



Υλικά:

Φρέσκα φύλλα ελιάς
νερό
Εκτέλεση:

Γίνεται αποξήρανση των φύλλων ελιάς στον ήλιο ή σε θερμοκρασία, όχι μεγαλύτερη των 65 0C. Για ένα ποτήρι τσάι ελιάς απαιτούνται 4-5 αποξηραμένα φύλλα ελιάς που βράζουν για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Η κατανάλωση του ροφήματος, 2 φορές την μέρα για 6 μήνες μπορεί να βοηθήσει ασθενείς να ξεπεράσουν αρκετές ασθένειες σε συνδυασμό με  διατροφή με αντιοξειδωτικά (όπως τα φρούτα, κόκκινες πιπεριές, σκόρδο, μαϊντανό, κρεμμύδι, ρίγανη, λαχανικά).

Συνταγή Χυμού Φύλλων Ελιάς για τον καρκίνο

1. Διαλέξτε ένα ελαιόδεντρο Μεσογειακού τύπου που δεν έχει ψεκαστεί με χημικά.

2. Κόψτε το ανώτερο 30-40 cm ενός κλαδιού.

3. Διαλέξτε κυρίως τα φύλλα που είναι συνδεδεμένα με τον κύριο μίσχο και τα φρέσκα φύλλα από τα κλωνάρια των μικρότερων κλαδιών, όχι μεγαλύτερο από 3 cm το φύλλο.

4. Ξεπλύνετε τα φύλλα (10 λεπτά μέσα στο νερό) πολύ καλά με αλάτι και λίγο ξύδι άσπρο.

5. Τα λιώνετε στο μπλέντερ και μετά τον πολτό τον σουρώνετε και βγάζετε τον καθαρό χυμό των φύλλων της ελιάς.

Δοσολογία:

Καρκινοπαθείς:

Ανακατέψτε 1ποτήρι με φύλλα ελιάς και 2 ποτήρια νερό σε μίξερ. Πρέπει να παίρνετε 1 ποτήρι κρασίου  καθαρού χυμού από φύλλα ελιάς 3 φορές την μέρα (πρωί-μεσημέρι-βράδυ), καθημερινά και χωρίς διακοπή, πριν ή μετά το φαϊ για τέσσερις μήνες το λιγότερο.

Για καλύτερη γεύση

Μπορείτε να πίνετε σκέτο το χυμό ελιάς είτε να τον αναμειγνύετε με άλλα φρέσκα αντιοξειδωτικά, όπως είναι το φρέσκο πορτοκάλι, ακτινίδιο, μάνγκο, αλόη βέρα (ενισχυτική διατροφή με 75 ωφέλιμες ουσίες) ακόμα και μπανάνα, ροδάκίνα, μήλα, λαχανικά,  για να είναι πιο εύγεστο και ευεργετικό το ρόφημα.

Μη καρκινοπαθείς:

Ανακατέψτε 1ποτήρι με φύλλα ελιάς και 3 ποτήρια νερό σε μίξερ. Παίρνεται 1/4 ποτήρι καθαρού χυμού από φύλλα ελιάς, 1-3 φορές την εβδομάδα πριν ή μετά το φαί για διάστημα 1-4 μηνών κάθε χρόνο. Το πίνετε είτε σκέτο είτε με άλλα φρέσκα αντιοξειδωτικά, όπως είναι το φρέσκο πορτοκάλι, ακτινίδιο, μάνγκο, αλόη βέρα (ενισχυτική διατροφή με 75 ωφέλιμες ουσίες) ακόμα και μπανάνα, ροδάκίνα, μήλα, λαχανικά για να είναι πιο εύγεστο και ευεργετικό ρόφημα. ή ακόμα και τσάι.

Σε περίπτωση που θα φτιάξετε επιπλέον ποσότητα χυμού:

Α. Τοποθετήστε το στο ψυγείο. Να είστε σίγουροι ότι ο χυμός είναι εντελώς σφραγισμένος και δεν εισέρχεται καθόλου αέρας, διαφορετικά θα γίνει οξείδωση στον χυμό και θα χάσει τις θεραπευτικές του αξίες, όχι περισσότερες από 2-3 ημέρες στο ψυγείο.

Β. Ας μη χρησιμοποιείται αμέσως αφού βγει από το ψυγείο. καλύτερα να το αφήνετε μια ώρα περίπου για να μην είναι πολύ κρύο. Μπορεί να λαμβάνεται μονομιάς ή λίγο - λίγο σε διάστημα μιας ώρας.

Γ. Αναταράσσετε καλά το περιεχόμενο στη μπουκάλα. Ο ασθενής πρέπει να το παίρνει καλύτερα λίγο πριν από το φαγητό (περίπου μισή ώρα) οπότε διεγείρει και την όρεξη. Μπορεί να λαμβάνεται και μετά το φαγητό αν τυχόν προκαλεί στομαχικές  ενοχλήσεις.

Σε δύο περίπου μήνες αρχίζουν τα πρώτα αποτελέσματα με σταδιακή αναζωογόνηση του οργανισμού, καταφανή ευεξία, καλή διάθεση, όρεξη κ.λπ.





Βιβλιογραφία

Βότανα για ηλικιωμένους, Agatha Moore, Εκδ. EVRIPOS

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου