ελιά & λάδι: Ελαιόλαδο με βασιλικό και σκόρδο

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Ελαιόλαδο με βασιλικό και σκόρδο

Ελαιόλαδο με βασιλικό και σκόρδο
 


Ελαιόλαδο με βασιλικό και σκόρδο
Bήμα 1ο. Πλένετε 1/2 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού και τα σκουπίζετε καλά με μια πετσέτα.
Bήμα 2ο. Tον βάζετε σε ένα μπουκάλι με 2 σκελίδες σκόρδο και ρίχνετε 1 λίτρο ελαιόλαδο.
Bήμα 3ο. Kλείνετε καλά το μπουκάλι και το φυλάτε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 2 εβδομάδες, ανακινώντας το πού και πού.
Bήμα 4ο. Aνοίγετε το μπουκάλι, σουρώνετε το ελαιόλαδο, το βάζετε σε ένα άλλο μπουκάλι και είναι έτοιμο.
Είναι ιδανικό για μακαρόνια σαλάτα, ρύζι, παξιμάδια, και για ωμές ή βραστές σαλάτες.









 Βιβλιογραφία: Αρωματική Κουζίνα-Του Βαγγέλη Δρίσκα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου