ελιά & λάδι: Ελαιόλαδο αρωματισμένο με δενδρολίβανο

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ελαιόλαδο αρωματισμένο με δενδρολίβανο

Ελαιόλαδο αρωματισμένο με δενδρολίβανο



Ελαιόλαδο αρωματισμένο με δενδρολίβανο
Χρησιμοποιείται σε: βραστές πατάτες όπως και σε κρέατα, πουλερικά, ψάρια ψημένα στη σχάρα.

2-3 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
2 κουτ. σούπας ολόκληρους κόκκους ροζ πιπεριού
2 φλιτζάνια παρθένο ελαιόλαδο
Ένα μπουκάλι στεγνό, καθαρό, αεροστεγές που να χωράει δυο φλιτζάνια λάδι.

Πλένουμε πολύ καλά το δενδρολίβανο και στεγνώνουμε εντελώς με πετσέτα κουζίνας. Ρίχνουμε το δενδρολίβανο στο μπουκάλι, προσθέτουμε το πιπέρι και γεμίζουμε με το λάδι.
Σφραγίζουμε το μπουκάλι και το διατηρούμε σε σκοτεινό δροσερό ντουλάπι για μια βδομάδα φροντίζοντας όμως να το ανακινούμε πότε- πότε. Το αρωματικό μας λαδάκι διατηρείται 6 μήνες και θυμόμαστε να το ανακινούμε πολύ καλά πριν από κάθε χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου