ελιά & λάδι: Ελαιόλαδο αρωματισμένο με δάφνη και κανέλα

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Ελαιόλαδο αρωματισμένο με δάφνη και κανέλα

Ελαιόλαδο αρωματισμένο με δάφνη και κανέλα

 

Ελαιόλαδο αρωματισμένο με δάφνη και κανέλα
Χρησιμοποιείται σε: βραστές πατάτες και βραστά κρύα κρέατα (μοσχάρι, κοτόπουλο)

3-4 φυλλαράκια δάφνη
μερικούς σπόρους δάφνης
ένα ξυλαράκι κανέλας
τη φλούδα από ένα πορτοκάλι
2 φλιτζάνια παρθένο λάδι
Ένα μπουκάλι στεγνό, καθαρό, αεροστεγές που να χωράει δυο φλιτζάνια λάδι.

Πλένουμε προσεκτικά τα φύλλα της δάφνης και τα στεγνώνουμε, τα ρίχνουμε στο μπουκάλι, προσθέτουμε τους σπόρους και τη κανέλα. Πλένουμε πολύ καλά το πορτοκάλι, το στεγνώνουμε, αφαιρούμε τη φλούδα και τη ρίχνουμε στο μπουκάλι.
Κλείνουμε το μπουκάλι και το βάζουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος τουλάχιστον για μια βδομάδα αλλά που και που πρέπει να το ανακινούμε. Το λαδάκι μας διατηρείται για 6 μήνες και πάντα το κουνάμε καλά πριν από κάθε χρήση.






 Βιβλιογραφία: Αρωματική Κουζίνα-Του Βαγγέλη Δρίσκα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου