ελιά & λάδι: Ελαιόλαδο με δεντρολίβανο και πράσινο πιπέρι

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ελαιόλαδο με δεντρολίβανο και πράσινο πιπέρι

Ελαιόλαδο με δεντρολίβανο και πράσινο πιπέρι

 


Ελαιόλαδο με δεντρολίβανο και πράσινο πιπέρι
Βήμα 1ο. Πλένετε 3 κλαράκια δεντρολίβανο και τα σκουπίζετε καλά με μια πετσέτα. (Mπορείτε αντί για δεντρολίβανο να χρησιμοποιήσετε 3 κουταλιές θυμάρι.)
Βήμα 2ο. Βάζετε προσεχτικά το δεντρολίβανο και 7 κόκκους πιπεριού σε ένα καθαρό γυάλινο μπουκάλι.
Βήμα 3ο. Με τη βοήθεια ενός χωνιού, ρίχνετε μέσα 1 λίτρο ελαιόλαδο.
Βήμα 4ο.  Κλίνεται καλά το μπουκάλι και το φυλάτε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για 3 εβδομάδες, ανακινώντας το ανά διαστήματα.
Είναι ιδανικό για ψητό ψάρι και κρέας.







 Βιβλιογραφία: Αρωματική Κουζίνα-Του Βαγγέλη Δρίσκα




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου