ελιά & λάδι: Σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου

Διεθνές σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου διοργανώνει στα μέσα Νοεμβρίου το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Καλαμάτας. Το σεμινάριο του ΤΕΙ θα γίνει σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, από τις 18 έως τις 24 Νοεμβρίου.
Το σεμινάριο διαρθρώνεται σε τρεις βασικούς άξονες:
- Eκπαίδευση στα γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά ελαιολάδου ποικιλιών των μεσογειακών χωρών αλλά και της αμερικανικής ηπείρου
- Εξοικείωση με τις γευσιγνωστικές τεχνικές που εφαρμόζονται σε Ιταλία, Ισπανία και ΗΠΑ, καθώς και
- Ανάλυση των πρακτικών παραγωγής και διαχείρισης του ελαιολάδου στις χώρες αυτές. Εκπαιδευτές του σεμιναρίου θα είναι οι Angeles Calvo Fandos (Virgin Olive Oil Taste Panel of Catalunya, Spain), Antonio Giuseppe Lauro (Agricultural Department of the Region of Calabria, Italy) και Paul Vossen (UC Davis Olive Center, USA). Επίσημη γλώσσα σεμιναρίου: Ελληνικά με διερμηνεία από Ισπανικά, Ιταλικά και Αγγλικά.
Εκτός του σεμιναρίου, οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν:
- Σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Η γευσιγνωσία του ελαιολάδου στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης της Νότιας Ευρώπης», όπου οι προσκεκλημένοι γευσιγνώστες εκπαιδευτές και εκπρόσωπος του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου θα τοποθετηθούν σε προεπιλεγμένες ερωτήσεις και σε ερωτήσεις του κοινού
- Στην εκπαιδευτική εκδρομή με αντικείμενο «Η παραγωγή ελαιολάδου στη Μάνη». Το κόστος συμμετοχής είναι 450 ευρώ και ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών είναι 25.




Κώστας Κοντοθανάσης
www.olivenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου