ελιά & λάδι: Η ανασφάλεια «φέρνει» αδιαφορία για τα προγράμματα…

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Η ανασφάλεια «φέρνει» αδιαφορία για τα προγράμματα…

Η ανασφάλεια «φέρνει» αδιαφορία για τα προγράμματα…

Μηδαμινό είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον για το Leader Άξονας 4, τα ΟΠΑΑΧ (άξονας 3) και για όλα τα προγράμματα και τον αναπτυξιακό νόμο, σύμφωνα με εκπροσώπους της αγοράς της Κρήτης και του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου προετοιμάζεται για τη νέα προκήρυξη του Leader. Στο μεταξύ οι φάκελοι υποψηφιότητας για τα ΟΠΑΑΧ, που υποβλήθηκαν πριν δύο χρόνια, δεν έχουν ακόμα εξεταστεί, στο σύνολο τους, από τις υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Το τοπίο είναι θολό, αδιευκρίνιστο. Κατά συνέπεια οι επιχειρηματίες δεν ρισκάρουν. Εδώ δεν ξέρουμε καλά καλά αν θα είμαστε αύριο στο ευρώ… Πώς λοιπόν ένας επιχειρηματίας να πάρει το ρίσκο και να προχωρήσει σε μία νέα επένδυση» επισημαίνει ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης Γιώργος Αμπαρτζάκης και προσθέτει: «Οι επιχειρηματίες όμως και να ήθελαν να ρισκάρουν δεν μπορούν αφού ούτε ίδια κεφάλαια έχουν οι περισσότεροι, ούτε δάνεια μπορούν να πάρουν από τις τράπεζες».

«Για να γίνει μία επένδυση χρειάζονται ορισμένες προϋποθέσεις και συγκεκριμένα να υπάρχουν το πρόγραμμα, τα ίδια κεφάλαια, ο τραπεζικός δανεισμός, το project και η προοπτική ότι θα πετύχει εμπορικά. Σήμερα οι περισσότερες από αυτές τις προϋποθέσεις δεν υπάρχουν. Κατά συνέπεια το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι ελάχιστο» επισημαίνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης. Ο ίδιος τονίζει ότι ο επιχειρηματικός κόσμος προσδοκά (αν και δεν το βλέπει άμεσα) να έρθει η σταθερότητα και η χώρα μας να ξεφύγει από τα δύσκολα.



www.olivenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου