ελιά & λάδι: Ελιές εμπλουτισμένες με προβιοτικά δημιούργησαν Έλληνες επιστήμονες

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ελιές εμπλουτισμένες με προβιοτικά δημιούργησαν Έλληνες επιστήμονες



Ελιές εμπλουτισμένες με προβιοτικά δημιούργησαν Έλληνες επιστήμονες


Ελιές εμπλουτισμένες με προβιοτικά δημιούργησαν Έλληνες επιστήμονες. Κατάφεραν μάλιστα να τις συντηρούν με λιγότερο αλάτι ώστε να μπορούν να τις καταναλώνουν και όσοι πρέπει να αποφεύγουν τα αλμυρά.

Με ειδικές μεθόδους, οι ερευνητές του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Τροφιμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευστάθιος Πανάγου (επίκουρος καθηγητής) και Γεώργιος Νυχάς (καθηγητής), απομόνωσαν προβιοτικά βακτήρια από τη χλωρίδα της ελιάς, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποίησαν για τη ζύμωση πράσινων ελιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου