ελιά & λάδι: Bραβεία Mario Solinas. Ποια ποιότητα;

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Bραβεία Mario Solinas. Ποια ποιότητα;


Bραβεία Mario Solinas. Ποια ποιότητα;



image


Για μια ακόμη χρονιά ο διαγωνισμός ποιότητας Mario Solinas που οργανώνει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (IOC) εξελίχθηκε σε μια κατά κράτος νίκη των ισπανών με πλήρη εξαφάνιση και της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Βραβεύτηκαν 14 ισπανικά , 2 πορτογαλέζικα, 1 από την Ουρουγουάη και 1 γαλλικό.

Η Ελλάδα είχε στείλει 15 δείγματα εκ των οποίων κανένα δεν πέρασε ούτε καν στον τελικό των 25.

Συνολικά στον φετινό διαγωνισμό μετείχαν 110 δείγματα από τις εξής χώρες: Ισπανία 43, Πορτογαλία 41, Ελλάδα 15, Γαλλία 4, Τυνησία 4, Ιταλία 1 (προφανώς σαμποτάρει), Ισραήλ 1 και Ουρουγουάη 1.

Τα παραπάνω κτυπούν πολλές καμπάνες.

• Για την πραγματική / αντικειμενική ποιότητα των δικών μας ελαιολάδων. Ο κίνδυνος εφησυχασμού είναι υπαρκτός. Δεν αρκούν ούτε τα χρυσά βραβεία που πήραμε τα δυο πρώτα χρόνια του Mario Solinas, ούτε τα δεκάδες βραβεία στους διαγωνισμούς εσωτερικής κατανάλωσης, ούτε η διάχυτη πεποίθηση ότι «έχουμε το καλύτερο λάδι στον κόσμο».

• Για την αλματώδη και συνεχή πρόοδο των ισπανικών ελαιολάδων (ακόμη και της πικουάλ), αλλά και των άλλων χωρών.

• Για τον ασφυκτικό έλεγχο που έχει αποκτήσει η Ισπανία επί του IΟC, πράγμα που οφείλεται στο γεγονός ότι όχι μόνο εδρεύει στη Μαδρίτη αλλά και στη γνωστή επιθετική οργανωτικότητα των ισπανών. (Μήπως πρέπει να αναζητηθούν συμμαχίες με τους Ιταλούς; Μην ρωτήσετε ποιοι θα πάρουν τις πρωτοβουλίες…)





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου