ελιά & λάδι: Φυτά εσωτερικού χώρου

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Φυτά εσωτερικού χώρου



Συμβουλές για τα φυτά εσωτερικού χώρου

Τα φυτά που παραμένουν μέσα στο σπίτι το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, κακά τα ψέματα αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες. Οι υψηλές θερμοκρασίες, ο ανεπαρκής αερισμός και σε συνδυασμό με το χαμηλό ποσοστό υγρασίας ταλαιπωρούν και δημιουργούν προβλήματα στην ανάπτυξη των φυτών μας. Tι κάνουμε λοιπόν σε αυτή την περίπτωση;
Aκολουθήστε τις συμβουλές μας και πολύ σύντομα τα φυτά σας θα συνέλθουν.

Αρχικά θα πρέπει να αυξήσετε την ατμοσφαιρική υγρασία μέσα στο σπίτι. Όταν κάνει ζέστη μην παραλείπετε να ψεκάζετε τα φύλλα με καθαρό νερό. Απομακρύνετε τα φυτά σας από την κουζίνα και τοποθετήστε κοντά στις γλάστρες τους πιατάκια με νερό.

Αν τα αφήσατε απότιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα και το χώμα τους ξεράθηκε τόσο ώστε να μην απορροφάει νερό βυθίστε τη γλάστρα σε μια λεκάνη νερό για πέντε περίπου λεπτά. Επειτα αφήστε τη να στραγγίσει καλά και ύστερα από δύο ημέρες αρχίστε κανονικά το πότισμα.
Στην περίπτωση που τα έχετε κοντά σε παράθυρο και είναι εκτεθειμένα στο ήλιο φροντίστε τις μεσημεριανές ώρες να κλείνετε τις κουρτίνες ώστε να τα προφυλάξετε.
Κάθε 15 ημέρες θα ήταν καλό να σκαλίζετε επιφανειακά το χώμα.
Με αυτόν τον τρόπο διανέμεται καλύτερα το λίπασμα και η υγρασία και αερίζονται οι ρίζες.
Όταν έχει καύσωνα σταματήστε τελείως τις λιπάνσεις. Γενικότερα μην αφήνετε τα λουλούδια τους να ωριμάσουν τελείως πάνω στα φυτά αλλά κόβετέ τα λίγες ώρες αφού ανοίξουν.
Οι κάκτοι το καλοκαίρι θέλουν ηλιόλουστη θέση και άφθονα ποτίσματα. Το χειμώνα χρειάζονται προστασία από την παγωνιά και ελάχιστα ποτίσματα και μόνο τις ηλιόλουστες μέρες.






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου