ελιά & λάδι: Ελαιόλαδο: Ευεργετικό για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ελαιόλαδο: Ευεργετικό για τον ανθρώπινο οργανισμό.



Ελαιόλαδο: Ευεργετικό για τον οργανισμό μας.


Παράλληλα με τις αποδεδειγμένες ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου στον ανθρώπινο οργανισμό σαν τροφή έχει παρατηρηθεί πως η εξωτερική εφαρμογή του σε διάφορες περιοχές του σώματος μας,μπορεί να έχει εξίσου εκπληκτικά αποτελέσματα.
Είναι γνωστή η χρήση του στην υγιεινή του σώματος αλλά και στην περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του ελαιόλαδου πρωτοαναφέρθηκαν από τον Ιπποκράτη, τον πατέρα της Ιατρικής. Στον Ιπποκράτειο Κώδικα βρίσκονται περισσότερες από 60 φαρμακευτικές χρήσεις του ελαιολάδου, με κυριότερη αυτή κατά των δερματικών παθήσεων.
Το ελαιόλαδο χρησιμοποιούνταν για την καλή διατήρηση του δέρματος και την στιλπνότητα των μυών, την θεραπεία των εκδορών, την καταπράυνση σε καψίματα και την αφυδάτωση που προκαλούνται από τον ήλιο.

Το ελαιόλαδο διδόταν φαρμακευτικά για εσωτερική ή εξωτερική χρήση τόσο για την υγεία όσο και την ομορφιά.
Στην Ελλάδα η συνήθεια να εφαρμόζεται ελαιόλαδο τοπικά πάνω στο δέρμα είναι ευρέως διαδομένη σε διάφορες περιοχές της χώρας και η αρχή αυτής της πρακτικής χάνεται στα βάθη των αιώνων. Γενιές ολόκληρες γυναικών χρησιμοποίησαν το λάδι ελιάς σαν φυσικό καλλυντικό. Η τάση αυτή σήμερα κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος κυρίως ανάμεσα στους οπαδούς των φυσικών προϊόντων και της φυσικής υγείας. Είτε σε συνδυασμό με άλλα συστατικά είτε μόνο του οι καλλυντικές ιδιότητες του ελαιολάδου επιβεβαιώνονται σχεδόν καθημερινά από τους ειδικούς γι αυτό και πλέον βλέπουμε έναν ολόκληρο κλάδο της κοσμετολογίας να αναπτύσσεται γύρω απ’ αυτό. Σε κάθε περίπτωση το αγνό ελαιόλαδο διαθέτει αποδεδειγμένα μαλακτικές, ενυδατικές και αντισηπτικές ιδιότητες και μπορεί να φανεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό για πολλές χρήσεις. Προσφέρει μοναδική ενυδάτωση και αποτελεσματική προστασία ακόμα και απέναντι σε συνθήκες που χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα δύσκολες.


Πηγή:e-naturetalks.blogspot.gr

 http://piperies-agiou-georgiou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου