ελιά & λάδι: Xιλή: Όπλο.... η ποιότητα!

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Xιλή: Όπλο.... η ποιότητα!


Xιλή: αναπτύσσεσαι με όπλο την ποιότητα







imageΗ Χιλή ανήκει στις νέες ελαιοπαραγωγές χώρες, που αναπτύσσεσαι με όπλο την καλή ποιότητα των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων της όπως παραδέχονται εξειδικευμένοι γευσιγνώστες και άλλων χωρών.

Η ποιότητα των ελαιολάδων της, (90% έξτρα), όπως επίσης και των κρασιών της, οφείλεται στις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες.

Το άλλο μεγάλο πλεονέκτημα της Χιλής είναι, ότι επειδή ανήκει στο νότιο ημισφαίριο, η συγκομιδή γίνεται τους καλοκαιρινούς για το βόρειο ημισφαίριο μήνες, άρα συμπληρώνει και ανταγωνίζεται τα ελαιόλαδα των Μεσογειακών χωρών.

Ορόσημο για την εμπορική ανάπτυξη και τις εξαγωγές των χιλιανών ελαιολάδων αποτέλεσε το 2005 όταν διακρίθηκαν και συμπεριλήφθηκαν στο L’ Extravergine που αποτελεί τον πιο σημαντικό οδηγό για τα εστιατόρια και τους σεφ παγκοσμίως.

Τα τελευταία χρόνια με τις νέες φυτεύσεις, η παραγωγή έχει φτάσει τους 22.000 τόνους (σύμφωνα με άρθρο του Δρ. Κ. Χαρτζουλάκη στο ΕΛΙΑ & ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ που κυκλοφορεί) ενώ ο στόχος είναι να φτάσει τους 35.000 το 2015.

Οι εξαγωγές ανέχονται ετησίως σε 36 εκατ. δολάρια με προορισμούς 25 χώρες, κυρίως τις ΗΠΑ, Βενεζουέλα, Βραζιλία, Ιταλία και Καναδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου