ελιά & λάδι: Γερμανία. Η πιο σημαντική αγορά βιολογικών προϊόντων

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Γερμανία. Η πιο σημαντική αγορά βιολογικών προϊόντων

 Γερμανία. Η πιο σημαντική αγορά βιολογικών προϊόντων

viologika proionta
Σταθερά στην πρώτη θέση όσον αφορά τις πωλήσεις προϊόντων βιολογικής προέλευσης στον κόσμο παραμένει η Γερμανία, μετά από ανάλυση των σχετικών δεδομένων για το 2011.

Συνολικά οι Γερμανοί καταναλωτές ξόδεψαν περί τα 6,59 δισ. ευρώ για την αγορά βιολογικών προϊόντων αν και πρέπει να σημειώσουμε πως αν υπολογίσουμε την κατά κεφαλή δαπάνη κάθε Γερμανού καταναλωτή, αυτή είναι κάτω από το μέσο όρο των μεμονωμένων καταναλωτών των χωρών της Ε.Ε.
Έτσι, στην ουσία ο μέσος Γερμανός καταναλωτής ήταν αρκετά πιο συγκρατημένος στις αγορές βιολογικών προϊόντων απ’ ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πιο συγκεκριμένα, ο κάθε Γερμανός καταναλωτής το 2011 ξόδεψε 81 ευρώ για την αγορά βιολογικών τροφίμων όταν αντίστοιχα ο μέσος Ελβετός καταναλωτής διέθεσε 179 ευρώ και αντίστοιχα ο μέσος Δανός καταναλωτής 162 ευρώ. Τρίτοι κατά σειρά όσον αφορά την κατά κεφαλή δαπάνη για την αγορά βιολογικών τροφίμων ήταν οι Αυστριακοί με 127 ευρώ και στην τέταρτη θέση της σχετικής κατάταξης βρέθηκαν οι Σουηδοί με 94 ευρώ ανά άτομο.
Σύμφωνα με μελετητές της ευρωπαϊκής αγοράς βιολογικών τροφίμων, οι πωλήσεις συνολικά σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. αυξήθηκαν το 2011 κατά περίπου 9,5% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά. Στις Η.Π.Α. το μερίδιο των βιολογικών προϊόντων ήταν 4,2%, δηλαδή ελαφρά υψηλότερο απ’ ότι στη Γερμανία, όπου το μερίδιο των βιολογικών προϊόντων στο σύνολο της αγοράς έφτασε το 3,8%.
Για το 2012 αναμένεται μεγαλύτερη ανάπτυξη της αγοράς των βιολογικών σε παγκόσμια κλίμακα.


news.agrigate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου