ελιά & λάδι: Πολυφαινόλες ελιάς..... μάθηση και μνήμη

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Πολυφαινόλες ελιάς..... μάθηση και μνήμη



Οι πολυφαινόλες ελιάς.....η μάθηση και η μνήμη


Μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία από την (IBCN)? Ινστιτούτο Κυτταρικής Βιολογίας και Νευροβιολογίας αποκαλύφθηκε ότι ένα φυσικό εκχύλισμα  που γίνεται από πολυφαινόλες,ελιάς,  θα μπορούσε να έχει θετική επίδραση στη μάθηση και τη μνήμη.

Ερευνητική εργασία του IBCN δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nutrition, και αυτό δείχνει ότι οι πολυφαινόλες ελιάς αυξάνουν τα επίπεδα της «νευροτροφινών» των πρωτεϊνών και Neurotrophins «νευροτροφικούς παράγοντες» είναι μια οικογένεια πρωτεϊνών που επάγουν την επιβίωση, την ανάπτυξη και λειτουργία των νευρώνων? Και Neurotrophic παράγοντες είναι μία οικογένεια πρωτεϊνών που είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη και την επιβίωση των αναπτυσσόμενων νευρώνων και τη συντήρηση των ώριμων νευρώνων.

Το πείραμα διεξήχθη σε 10 ημέρες από την παροχή σε άτομα με εκχύλισμα ελιάς που λαμβάνεται από τους πυρήνες της ελιάς? Πυρηνέλαιο είναι το έλαιο που εξάγεται από την ελαιοπυρήνα μετά το πρώτο πάτημα.

Οι έρευνες έδειξαν μια σημαντική αύξηση στο επίπεδο των νευροτροφινών »και« νευροτροφικοί παράγοντες »μεταξύ των μελετηθέντων ατόμων. Φυσικά, περισσότερη έρευνα σε αυτόν τον τομέα πρέπει να γίνει, όμως, η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα IBCN με σαφήνεια ότι πολυφαινόλες ελιάς θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο βοηθώντας στην ανθρώπινη διαδικασία της μνήμης.


This article was sourced from: Elena Paramagnets, The Cellular Biology and Neurobiology Institute, and Natura Ingredients.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου