ελιά & λάδι: Αθηνολιά

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Αθηνολιά

Αθηνολιά (κοινώς ντόπια)



Η Αθηνολιά , καλλιεργείται εδώ και πολλούς αιώνες στον Ελλαδικό χώρο και είναι δέντρο μεγαλόσωμο, μέτρια ζωηρό, ιδιαίτερα ανθεκτικό στο ψύχος και το υψόμετρο. Απαιτεί ιδιαίτερες καλλιεργητικές φροντίδες και παρουσιάζει ευαισθησία στην καρπόπτωση, ιδιαίτερα σε δυνατούς ανέμους. Δίνει λάδι  σαφώς πιο ισορροπημένο, με πιο γεμάτο σώμα από την Κορωνέικη και μια αίσθηση βουτύρου στο στόμα. Περιεκτικότητα σε λάδι 32-35%, είναι η ναυαρχίδα του ελαιολάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου