ελιά & λάδι: Ελαιόλαδο αρωματισμένο με λεμόνι

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ελαιόλαδο αρωματισμένο με λεμόνι

Ελαιόλαδο αρωματισμένο με λεμόνι




Ελαιόλαδο αρωματισμένο με λεμόνι
Χρησιμοποιείται σε: ψάρια και κοτόπουλο σχάρας

Τη φλούδα από ένα μεγάλο λεμόνι
2 κλωνάρια ρίγανη
2 κουτ. σούπας κόκκους πολύχρωμο πιπέρι (exotic)
Ένα μπουκάλι στεγνό, καθαρό, αεροστεγές που να χωράει δυο φλιτζάνια λάδι.

Πλένουμε πολύ καλά το λεμόνι, το στεγνώνουμε και κόβουμε όλη τη φλούδα του. Ρίχνουμε τη φλούδα στο μπουκάλι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σφραγίζουμε. Αποθηκεύουμε το λαδάκι μας σε σκοτεινό και δροσερό ντουλάπι για μια βδομάδα φροντίζοντας να το ανακινούμε που και που.
Το αρωματικό μας λαδάκι διατηρείται για 4 μήνες και το ανακινούμε πολύ καλά πριν από κάθε χρήση.





Βιβλιογραφία: Αρωματική Κουζίνα-Του Βαγγέλη Δρίσκα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου