ελιά & λάδι: Παράγοντες πού επηρεάζουν τη γεύση του ελαιολάδου

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Παράγοντες πού επηρεάζουν τη γεύση του ελαιολάδου



Παράγοντες πού επηρεάζουν τη γεύση του ελαιολάδου




α)   Η ποικιλία της ελιάς .
 β)  Η τοποθεσία και η ποιότητα  του εδάφους  .
 γ)  Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες οι καιρικές συνθήκες .
 δ)  Η  ωριμότητα του καρπού.
ε)  Η χρονική στιγμή της συγκομιδής.
 ζ)  Η μέθοδος που εφαρμόζεται στη συγκομιδή.
 η)  Το χρονικό διάστημα μεταξύ της συγκομιδής και πιεστηρίου.
 θ)  Η  τεχνική που χρησιμοποιεί το πιεστήριο
 ι)  Η συσκευασία .
κ)  Η  αποθήκευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου