ελιά & λάδι: Ελαιόλαδο με δεντρολίβανο

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ελαιόλαδο με δεντρολίβανο



Ελαιόλαδο με δεντρολίβανο και πράσινο πιπέρι


Ελαιόλαδο με δεντρολίβανο και πράσινο πιπέρι
Βήμα 1ο. Πλένετε 3 κλαράκια δεντρολίβανο και τα σκουπίζετε καλά με μια πετσέτα. (Mπορείτε αντί για δεντρολίβανο να χρησιμοποιήσετε 3 κουταλιές θυμάρι.)
Βήμα 2ο. Βάζετε προσεχτικά το δεντρολίβανο και 7 κόκκους πιπεριού σε ένα καθαρό γυάλινο μπουκάλι.
Βήμα 3ο. Με τη βοήθεια ενός χωνιού, ρίχνετε μέσα 1 λίτρο ελαιόλαδο.
Βήμα 4ο.  Κλίνεται καλά το μπουκάλι και το φυλάτε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για 3 εβδομάδες, ανακινώντας το ανά διαστήματα.
Είναι ιδανικό για ψητό ψάρι και κρέας.







 Βιβλιογραφία: Αρωματική Κουζίνα-Του Βαγγέλη Δρίσκα



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου