Ελιές εμπλουτισμένες με προβιοτικά δημιούργησαν Έλληνες επιστήμονες
Ελιές εμπλουτισμένες με προβιοτικά δημιούργησαν Έλληνες επιστήμονες. Κατάφεραν μάλιστα να τις συντηρούν με λιγότερο αλάτι ώστε να μπορούν να τις καταναλώνουν και όσοι πρέπει να αποφεύγουν τα αλμυρά.
Με ειδικές μεθόδους, οι ερευνητές του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Τροφιμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευστάθιος Πανάγου (επίκουρος καθηγητής) και Γεώργιος Νυχάς (καθηγητής), απομόνωσαν προβιοτικά βακτήρια από τη χλωρίδα της ελιάς, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποίησαν για τη ζύμωση πράσινων ελιών.
Με ειδικές μεθόδους, οι ερευνητές του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Τροφιμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευστάθιος Πανάγου (επίκουρος καθηγητής) και Γεώργιος Νυχάς (καθηγητής), απομόνωσαν προβιοτικά βακτήρια από τη χλωρίδα της ελιάς, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποίησαν για τη ζύμωση πράσινων ελιών.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου