ελιά & λάδι: Ελαιόλαδο αρωματισμένο με ρίγανη

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ελαιόλαδο αρωματισμένο με ρίγανη

Ελαιόλαδο αρωματισμένο με ρίγανη


Ελαιόλαδο αρωματισμένο με ρίγανη(1)
Χρησιμοποιείται σε: καλοκαιρινές σαλάτες και ψητά ψάρια.

Τρία κλαδάκια ρίγανη
2 κουτ. σούπας κόκκους μαύρου πιπεριού
2 φλιτζάνια παρθένο ελαιόλαδο
Ένα μπουκάλι στεγνό, καθαρό, αεροστεγές που να χωράει δυο φλιτζάνια λάδι.

Βάζουμε στο μπουκάλι όλα τα υλικά και το σφραγίζουμε. Το τοποθετούμε σε σκοτεινό και δροσερό ντουλάπι. Το ανοίγουμε ύστερα από μια βδομάδα φροντίζοντας να το ανακινούμε που και που. Το λαδάκι μας διατηρείται για 6 μήνες και πριν από κάθε χρήση το ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ελαιόλαδο αρωματισμένο με ρίγανη(2)
Χρησιμοποιείτε σε μαρινάρισμα ψητών κρεατικών
Ένα λίτρο παρθένο ελαιόλαδο
2 κλαδάκια ρίγανη
2 κλαδάκια θυμάρι
Ένα μπουκάλι στεγνό, καθαρό, αεροστεγές που να χωράει ένα λίτρο λάδι.

Βάζουμε στο μπουκάλι όλα τα υλικά και το σφραγίζουμε καλά Το τοποθετούμε σε σκοτεινό και δροσερό ντουλάπι. Έτοιμο προς χρήση μετά από 2-3 εβδομάδες.







Βιβλιογραφία: Αρωματική Κουζίνα-Του Βαγγέλη Δρίσκα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου