ελιά & λάδι: Τι PH προτιμούν τα φυτά που καλλιεργούμε;

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Τι PH προτιμούν τα φυτά που καλλιεργούμε;


Τι PH προτιμούν τα φυτά που καλλιεργούμε;

Μερικές φορές, η χαμηλή παραγωγικότητα ενός φυτού οφείλεται στο λάθος pH. Ελέγξτε την οξύτητα ή αλκαλικότητα του εδάφους. Μπορείτε να αποταθείτε σε έναν ειδικό γεωπόνο ή να αγοράσετε ένα όργανο και να κάνετε μόνοι σας τη μέτρηση.


Αβοκάντο  5,0-6,5                                          Κιχώριο (αντίδι καισαρό)   6,0-8,0                 Αγγούρι  5,5-7,0

Κιχώριο λευκόφυλλο (αντίβ)  5,8-7,0          Κολοκάσι  6,5-7,5                                               Ασκαλώνιο  5,5-7,0

Ανανάς  5,0-6,0                                              Κολοκύθα  5,5-7,5                                             Αχλάδι  6,0-7,5                                    
                                             
Κολοκύθα, πατισόν  6,0-7,5                        Βαμβάκι  5,0-6,0                                                 Κουμκουάτ   5,5-6,5

Βατόμουρο μαύρο  5,0-6,0                         Κουνουπίδι  5,5-7,5                                            Βίκος  5,2-7,0

Κρεμμύδι  6,0-7,0                                         Βρώμη  5,0-7,5                                                    Κριθάρι  6,5-7,8

Βύσσινο  6,0-7,0                                           Λαγόχοριο  6,0-7,5                                              Γκρέιπ-φρουτ  6,0-7,5

Λαχανάκι Βρυξελλών  6,0-7,5                     Γλυκοπατάτα  5,2-6,0                                         Λαχανίδα6,0-7,5

Γογγύλι  5,5-6,8                                            Λάχανο  6,0-7,5                                                     Γουλί, κιτρινόσαρκο  5,5-7,0

Λαχανόγουλο  6,0-7,5                                  Δαμάσκηνο  6,0-8,0                                              Μαιντανός  5,0-7,0

Λεμόνι  6,0-7,0                                              Ελιά  5,5-6,5                                                           Ζαχαρότευτλο  6,5-8,0

Μανιτάρι  6,5-7,5                                         Θυμάρι  5,5-7,0                                                      Μαρούλι  6,0-7,0

Καλαμπόκι  5,5-7,5                                     Μελιτζάνα  5,5-6,5                                                   Καρόχο  5,5-7,0

Μηδική  6,0-8,0                                           Καρπούζι  5,5-6,5                                                   Μηλιά  5,0-6,5

Καρύδι  6,0-8,0                                            Μούσμουλο  6,0-7,5                                               Κάσιουε  5,0-6,0

Μπάμια  6,0-7,5                                           Κεράσι  6,0-7,5                                                        Μπιζέλι  6,0-7,5

Κεχρί   5,0-6,5                                              Μπρόκολο  6,0-7,0                                                 Μύρτινο  4,0-5,5

Σπανάκι  6,0-7,5                                         Μύρτιλλο μακρόκαρπο (κράνμπερι)  4,2-5,0      Σπαράγγια  6,0-8,0

Νεροκάρδαμο  6,08,0                               Σταφύλι  5,5-7,0                                                       Παστινάκη  5,5-7,0

Σχοινόπρασο  (Τσάιβ)  6,0-7,0                 Πατάτα  4,8-6,5                                                      Τεύτλο, εδώδιμο  6,0-7,5

Πεκάν  6,4-8,0                                            Τομάτα  5,5-7,5                                                       Πεπόνι Κανταλούπης  6,0-7,5

Τριφύλλι, κόκκινο  6,0-7,5                        Πιπεριά  5,5-7,0                                                      Φαγόπυρο  5,5-7,0

Πορτοκάλι  6,0-7,5                                    Φακή  5,5-7,0                                                           Πράσο  6,0-8,0

Φασκόμηλο  5,5-6,5                                   ΡαΒέντι  5,5-7,0                                                      Φασόλι μαυρομάτικο  5,0-6,5

Ραπανάκι  6,0-7,0                                      Φασόλι της Λίμα  6,0-7,0                                        Ροδάκινο  6,0-7,5

Φασόλι  5,0-6΄0                                         Σέλερι  5,8-7,0                                                          Αναρριχώμενο  6,0-7,5

Σέσκουλο   6,0-7,5                                    Φουντούκι  6,0-7,0                                                  Σινάπι (μουστάρδα)  6,0-7,5 

Σιτάρι  5,5-7,5                                            Φραγκοστάψυλλο   5,5-7,0                                    Σκόρδο  5,5-8,0

Αγκαθωτό  5,0-6,5                                    Σμέουρο, κόκκινο  5,5-7,0                                     Φραγκοστάφυλο  5,5-7,0

Σμέουρο, μαύρο  5,0-6,5                         Φράουλα  5,0-6,5                                                    Σόγια  6,0-7,0

Φυστίκι  5,3-6,6                                        Σόργο  5,5-7,5                                                           Χρένο (χορσράντις)  6,0-7,0

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου