Ελαιόλαδο: με βαρύτητα (αφιλτράριστο)
Το φιλτράρισμα είναι στάνταρντ ενέργεια από τις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, για μια εικόνα που θέλουν να δείξουν..... καθαρό ελαιόλαδο . Το φιλτράρισμα είναι εις βάρος της ποιότητας του ελαιολάδου γιατί χάνονται όλες οι αρωματικές και θεραπευτικές ιδιότητες του ελαιολάδου.
Ο καλύτερος τρόπος είναι η βαρύτητα, δηλαδή αφήνεις το ελαιόλαδο να κατασταλάξει για 2-3 μήνες με αυτόν τον τρόπο έχει αφιλτράριστο ελαιόλαδο, πεντακάθαρο και με όλες τις ιδιότητές του άθικτες.
Βέβαια υπάρχει και το κατακάθι ή μούργα στον πάτο του δοχείου το οποίο μπορούμε να το δώσουμε μαζί με τα καμμένα τηγανόλαδα σε εταιρίες παραγωγής σαπουνιού θα μας επιστρέψουν αποριπαντικά, χλωρίνη κτλ. προστατεύοντας έτσι και το περιβάλλον.
Κανείς ελαιοπαραγωγός δεν μπορεί να φανταστεί να πουλήσει το προιόν του και να αγοράσει μιας επώνυμης φίρμας το προιόν φιλτραρισμένο, ή σαν καταναλωτής να μην προσπαθήσω να εφοδιαστώ αφιλτράριστο ελαιόλαδο.
Που μπορώ να χρησιμοποιώ το ελαιόλαδο από εξευγενισμενα και παρθένα ελαιόλαδα
ΑπάντησηΔιαγραφή