ελιά & λάδι: Παστές ελιές

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Παστές ελιές

Παστές ελιές



Για να φτιάξουμε παστές  ελιές  πρέπει οι ελιές να είναι γεναμές και να  έχουν  μαύρο χρώμα και χωρίς χτυπήματα από δάκο ή ρυχίτη.
Πρώτα τις πλένουμε , τις αφήνουμε να στεγνώσουν, και στην συνέχεια τισ βάζουμε σε μία πλαστική σακούλα (ανοίγοντας τρύπες για να φεύγουν τα υγρά) και προσθέτουμε  χοντρό αλάτι θάλασσας, σε 4:1 αναλογίαΜόλις αρχίσουν οι ελιές να κατεβάζουν υγρά  από το αλάτι,(πρέπει να τα αφαιρούμε)  τις ανακατεύουμε  για να πάει το αλάτι παντού ομοιόμορφα.
Σε περίπου  ένα μήνα θα έχουν ζαρώσει και θα είναι έτοιμες
τις βάζετε στο νερό για να φύγει το πολύ αλάτι όσο πιο πολύ τις πλένουμε  τόσο λιγότερο αλμυρές θα είναι στην συνέχεια τις βάζουμε στο βάζο τις ανακατέβουμε με λάδι και προσθέτουμε φέτες λεμονιού  . (επίσης μπορούμε να τις βάλουμε σε ελαιόλαδο).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου