Τηγάνισμα με ελαιόλαδο
- Η θερμοκρασία τηγανίσματος δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 220 βαθμών Κελσίου.
- Τα τρόφιμα θα πρέπει να είναι στεγνά, ώστε να μην απορροφούν σημαντική ποσότητα λαδιού.
- Το ελαιόλαδο θα πρέπει να χρησιμοποιείται 3 με 4 φορές, ενώ το σπορέλαιο 1 με 2.
- Ο χρόνος τηγανίσματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 λεπτά με το ίδιο λάδι.
- Ανάλατα θα πρέπει να είναι τα τρόφιμα πριν το τηγάνισμα.
- Το τηγάνι πρέπει να χρησιμοποιείται κυριώς για τη γεύση και όχι για το ψήσιμο του φαγητού
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου