ελιά & λάδι: Τηγάνισμα με ελαιόλαδο

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Τηγάνισμα με ελαιόλαδο

    Τηγάνισμα με ελαιόλαδο



  • Η θερμοκρασία τηγανίσματος δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 220 βαθμών Κελσίου.
  • Τα τρόφιμα θα πρέπει να είναι στεγνά, ώστε να μην απορροφούν σημαντική ποσότητα λαδιού.
  • Το ελαιόλαδο θα πρέπει να χρησιμοποιείται 3 με 4 φορές, ενώ το σπορέλαιο 1 με 2.
  • Ο χρόνος τηγανίσματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 λεπτά με το ίδιο λάδι.
  • Ανάλατα θα πρέπει να είναι τα τρόφιμα πριν το τηγάνισμα.
  • Το τηγάνι πρέπει να χρησιμοποιείται κυριώς για τη γεύση και όχι για το ψήσιμο του φαγητού

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου