ελιά & λάδι: Tο ελαιόλαδο στη Γερμανία

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Tο ελαιόλαδο στη Γερμανία



 Tο ελαιόλαδο στη Γερμανία

«Άτλαντας» του ποιοτικού ελληνικού ελαιολάδου και των παραγώγων του
Οι προοπτικές εξαγωγών του εξαιρετικής ποιότητας ελληνικού ελαιολάδου και οι δυνατότητες αξιοποίησης του δικτύου των ελληνικών εστιατορίων στη Γερμανία, καθώς και οι δυνατότητες πρόσβασης του προϊόντος, μέσω των επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης (μαγείρων, σεφ, εστιατόρων), στα μεγάλα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της Γερμανίας διερευνήθηκαν κατά την συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιου Τσαυτάρη με τον ελληνικής καταγωγής Ευρωβουλευτή του Κόμματος των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) Γιώργο Χατζημαρκάκη.
Από την πλευρά του υπουργείου κατατέθηκε η πρόταση για τη δημιουργία ενός «Άτλαντα» του ποιοτικού ελληνικού ελαιολάδου και των παραγώγων του, που θα περιλαμβάνει τις κατηγορίες ΠΟΠ και ΠΓΕ, με αναφορά στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και συστατικά του προϊόντος.
Στο πλαίσιο αυτής τη δράσης, συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός «οδηγού» ποιότητας του ελληνικού ελαιολάδου προκειμένου να προωθηθεί στους χρήστες (επαγγελματίες και καταναλωτές), καθώς και σε όλα τα επίπεδα διακίνησης του προϊόντος.
Τέλος, διερευνήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας μιας διαδικτυακής πλατφόρμας ως μέσο ανάδειξης όλων των απαραίτητων στοιχείων και πληροφοριών που καθιστούν το ελληνικό ελαιόλαδο ως ένα από τα πιο ανταγωνιστικά και ποιοτικά προϊόντα της χώρας μας.


www.moriasn0w.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου