ελιά & λάδι: Ποιοτικές κατηγορίες ελαιολάδου

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ποιοτικές κατηγορίες ελαιολάδου



Ποιοτικές κατηγορίες ελαιολάδου


α) Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (μέγιστη οξύτητα 0,8ο)
Ελαιόλαδο ανωτέρας κατηγορίας που παράγεται απευθείας από ελιές και μόνο με μηχανικές μεθόδους.

β)Παρθένο ελαιόλαδο (μέγιστη οξύτητα 2ο)
Ελαιόλαδο που παράγεται απευθείας από ελιές και μόνο με μηχανικές μεθόδους

γ) Ελαιόλαδο - αποτελούμενο από εξευγενισμένα ελαιόλαδα και παρθένα ελαιόλαδα (μέγιστη οξύ

τητα 1ο)
Έλαιο που περιέχει αποκλειστικά ελαιόλαδα που έχουν υποστεί εξευγενισμό και έλαια που έχουν παραχθεί απευθείας από ελιές

δ) Πυρηνέλαιο (μέγιστη οξύτητα 1ο)
‘Έλαιο που περιέχει αποκλειστικά έλαια που προέρχονται από επεξεργασία του προϊόντος που ελήφθη μετά την εξαγωγή του ελαιολάδου και έλαια που ελήφθησαν απευθείας από τις ελιές
ή
‘Έλαιο που περιέχει αποκλειστικά έλαια που προέρχονται από επεξεργασία των πυρήνων της ελιάς και έλαια που ελήφθησαν απευθείας από τις ελιές.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου