ελιά & λάδι: Ευεργετήματα του ελαιολάδου στην υγεία

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ευεργετήματα του ελαιολάδου στην υγεία

Ευεργετήματα του ελαιολάδου

Το ελαιόλαδο υποδεικνύει νέα μελέτη ως έναν ισχυρό σύμμαχο στην μάχη κατά της γήρανσης του δέρματος. Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα έχουν συνδεθεί στο παρελθόν με βελτίωση της υγείας της καρδιάς, την μείωση της χοληστερίνης και τον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου. Τώρα οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτά τα λιπαρά οξέα και ιδιαίτερα το ελαιόλαδο βοηθούν το δέρμα του προσώπου να δείχνει πιο υγιές και σφριγηλό.
Η προσθήκη ελαιολάδου στο γεύμα επιδρά ευνοϊκά στην ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος, στη δομή των οστών του εγκεφάλου και του αγγειακού συστήματος και στην κανονική ανάπτυξη των παιδιών.
Η προσθήκη ελαιολάδου στο γεύμα προλαμβάνει ορισμένες ασθένειες του ήπατος και παρουσιάζει αξιόλογη ευεργετική δράση στη θεραπεία του διαβήτη.
Η κατανάλωση ελαιόλαδου φαίνεται να προστατεύει από την εκδήλωση καρκίνου του παχέος εντέρου, σύμφωνα με τη μελέτη του Michael Stoneham και της ερευνητικής ομάδας του στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η οποία έχει δημοσιευθεί στο τεύχος Οκτωβρίου του Journal of Epidemiology and Community Health. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου