Τα
παιδιά που μεγαλώνουν με χάμπουργκερ, τηγανητές πατάτες και κάθε είδους
πρόχειρα φαγητά έχουν χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης απ’ ό,τι εκείνα που
μεγαλώνουν με φρεσκομαγειρεμένο φαγητό, προειδοποιούν επιστήμονες από το
Λονδίνο.
Σε
μελέτη που πραγματοποίησαν σε 4.000 παιδιά ηλικίας 3 έως 5 ετών,
διαπίστωσαν ότι η διατροφή στις τρυφερές ηλικίες μπορεί να επηρεάσει την
νοητική ικανότητα και ανάπτυξη.
Οι
επιστήμονες από το Κολέγιο Goldsmiths του Πανεπιστημίου του Λονδίνου
ανακάλυψαν ότι οι γονείς με υψηλότερη κοινωνικο-οικονομική κατάσταση
έδιναν πιο συχνά στα παιδιά τους γεύματα παρασκευασμένα με φρέσκα
συστατικά – και αυτό επηρέαζε θετικά το IQ των παιδιών τους.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ online
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου