ελιά & λάδι: Πότε προσθέτουμε ελαιόλαδο στο μαγείρεμα;

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Πότε προσθέτουμε ελαιόλαδο στο μαγείρεμα;


Σε ποιό χρονικό σημείο στο μαγείρεμα πρέπει να ρίχνουμε ελαιόλαδο στο φαγητό.

Το ελαιόλαδο είναι το πιο βασικό συστατικό στα φαγητά που σερβίρονται στην Ελληνική κουζίνα . Το συναντάμε στα λαδερά, τα όσπρια, κοκκινιστά, τις σαλάτες γενικά σε όλα τα φαγητά της Ελληνικής κουζίνας.
Αυτό το τόσο σημαντικό συστατικό της κουζίνας μας όμως είναι και πολύ ευαίσθητο σε υψηλές θερμοκρασίες για την διατήρηση των συστατικών του. Έτσι λοιπόν πρέπει το προσθέτουμε στο φαγητό  10 λεπτά συνήθως πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά. Με αυτό τον τρόπο διατηρούμε τα συστατικά του όσο το δυνατό πιο φρέσκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου