ελιά & λάδι: Ελαιόλαδο με σκόρδο και δεντρολίβανο

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ελαιόλαδο με σκόρδο και δεντρολίβανο




Ελαιόλαδο με σκόρδο και δεντρολίβανο. 
Σε μπουκάλι με δύο φλιτζάνες ελαιόλαδο βυθίζομε 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, 1 κλωνάρι δενδρολίβανο και 5-6 κόκκους πιπέρι. Φυλάμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. Όταν αρχίσομε να χρησιμοποιούμε το ελαιόλαδο αφαιρούμε τα αρωματικά. Το αρωματισμένο με δενδρολίβανο ελαιόλαδο μπορεί να συνδυαστεί με άλλα αρώματα. Ταιριάζει πολύ με ψητές πατάτες, μελιτζάνες, αλλά και αρνί και φυσικά ο τέλειος συνδυασμός είναι σε ψάρι τηγανητό σαβόρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου