Λαδόξιδο με σκόρδο και κάπαρη
- 1 φλιτζάνα λάδι
- 1 φλιτζανάκι ξύδι καλό
- 1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια
- 1 κουταλιά κάπαρη
- φλούδα μισού λεμονιού
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το ξύδι με τα αρωματικά να πάρουν μια βράση και στη συνέχεια το περνάμε μέσα από λεπτό ύφασμα ή φίλτρο καφέ. Ανακατεύουμε το ξύδι με το ελαιόλαδο και αδειάζουμε σε μπουκάλι. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε τα αρωματικά (το σκόρδο, την κάπαρη και τη φλούδα), χωρίς βράσιμο, στο λαδόξιδο που έχομε ήδη βάλει σε ένα μπουκάλι. Και το λαδόξιδο διατηρείται σε δροσερό και σκοτεινό σημείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου