ελιά & λάδι: Ελαιόλαδο με εσπεριδοειδή

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ελαιόλαδο με εσπεριδοειδή




Ελαιόλαδο με εσπεριδοειδή 
Σε μπουκάλι με δύο φλιτζάνες ελαιόλαδο βάζουμε φλούδες από μισό λεμόνι ή κίτρο και μισό πορτοκάλι. Αν αφαιρέσουμε τις φλούδες μετά από ένα μήνα, μπορούμε να διατηρήσουμε το αρωματισμένο ελαιόλαδο για περισσότερο καιρό. Το ελαιόλαδο με εσπεριδοειδή είναι θαυμάσιο σε σαλάτες, χόρτα βραστά, ψάρια ή κρέατα, όπως επίσης είναι το πιο κατάλληλο στη ζαχαροπλαστική, για να αρωματίσει πίτες και κουλουράκια. Μπορούμε να συνδυάσουμε εσπεριδοειδή με αρωματικά χόρτα, όπως για παράδειγμα το λεμόνι με το μάραθο ή να συνδυάσομε εσπεριδοειδή με βότανα. Πάρα πολύ επιτυχημένο είναι το ελαιόλαδο αρωματισμένο με ρίγανη και φλούδες λεμονιού ή με θυμάρι και φλούδες λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου